پویاشو، اولین مرکز تولید کارتون اختصاصی برای کودکان
مجله اینترنتی کودکان

۱۰ نکته کلیدی برای تربیت کودک

تربیت کودک پشتوانه شادابی، سلامت روانی و البته آینده موفق اوست. انجام این مهم صرفا به واسطه احاطه والدین نسبت به مباحث کودکان است. در این مقاله سایت پویاشو ، ۱۰ نکته کلیدی و بسیار مهم در حوزه تربیت کودکان را تقدیم میکنیم.

۱- هر روز با هم کتاب بخوانید

همراهی پدر و مادر با کودکان در خواندن کتاب، موجب تعامل مثبت میشود و کودک را در دستیابی به یک زندگی سالم کمک میکند. مشاهده تصاویر کتاب و خواندن کلمات و جملات آن، موجب رشد فکری و عاطفی کودکان خواهد شد. خواندن کتاب، بخشهای عاطفی، احساسی و ذهنی کودک را درگیر میکند و به شکل‌ گیری آن نظم میدهد.

کودک شما، هنگام مرور صفحات و خواندن کتاب، در مورد داستان سوال میپرسد. این مساله باعث میشود شما با او وارد صحبت تعاملی شوید و از این فرصت به عنوان تجربه یادگیری استفاده کنید. در صورتی که راغبید فرصت مطالعه کتاب را با خواندن داستان اختصاصی کودک ویژه نام و اسم فرزند خودتان تجربه کنید میتوانید از صفحه کتاب اختصاصی کودک پویاشو، بهره مند شوید.

۲- الگوی مناسبی برای کودک خود باشید

توجه کودک به رفتارهای بابا و مامان، بیشتر از توجه او به رفتارهاست. رفتار خطا توسط والدین موجب میشود فرزند نیز به سمت گمراهی برود. حتی چنانچه والدین انتظار احترام از طرف کودک خود دارند، بایستی خود نیز حفظ احترام نسبت به فرزند خود داشته باشند.

چنانچه موفق شوید رفتاری را در خود نهادینه کنید موفق خواهید شد آن رفتار را به کودک خود آموزش دهید. بنابراین تلاش کنید الگوی شخصیتی و رفتاری مناسبی برای کودکان خود باشید.

اگر به فکر تربیت کودک خود هستید، فراموش نکنید کودکان چیزی نمیشوند که ما دوست داریم! بلکه چیزی میشوند که ما هستیم!

۳- روبروی فرزندان، با همسر خود بگو مگو نکنید

بحث و جدال بین پدر و مادر موجب میشود حرمت ایشان در ذهن کودک، شکسته شود. شکستن جایگاه باعث میشود کودکان نسبت به فرامین والدین فرمانبردار نباشند. همچنین در ذهن ایشان پریشانی و اضطراب ایجاد میشود.

کودکان، توان درک مشکلات والدین را ندارند. صحبت با کودک در رابطه با اشتباهات همسرتان، لطمه زیادی به او وارد می کند. از این خطای بزرگ، پرهیز کنید.

۴- بازی با کودک، نکته مهم در تربیت کودک

بازی کودکان شامل بازی های فیزیکی و بازی های فکری میشود. نوع بازی مهم نیست. اجازه دهید فرزندتان انتخاب کننده نوع بازی باشد. با کودک همراه شوید و قوانین ذهنی خود را رها کنید. از این همراهی و همبازی شدن لذت ببرید و اجازه دهید آنها نیز نهایت لذت و نشاط ممکن را داشته باشند.

۵- درصورت انجام کار خوب توسط کودک، رضایت خود را ابراز کنید

هنگامی که متوجه شدید فرزند شما، کاری مفید و مثبت انجام داده است، احساس خود را نسبت به او نشان دهید. حتما از کار او تعریف کنید و خوبی رفتارش را برای دیگران بازگو کنید.

تقویت کارهای خوب مستلزم تمجید و تایید دیگران نزد کودک است و با این مهم، احتمال اینکه کار مثبت را تکرار کند، بالا میرود. تکرار انجام کارهای خوب، باعث عادت نهادینه در فرزند میشود.

۶- اگر به فکر تربیت کودک خود هستید، فرزندتان را لوس بار نیاورید!

تربیت کودک به شکل متعادل و پرهیز از رها کردن یا سخت گیری زیاد، میتواند به او نقش تعادلی در زندگی اهدا کند. اهدای بیش از اندازه و بی توقع باعث لوس شدن کودک میشود.

کودک لوس غالبا دوست دارد دیگران کارهای او را انجام دهند و پرتوقع است. تحمل ناکامی ندارد و به اشتباهات خود اعتراف نمیکند. این موضوع باعث میشود از رشد و تکامل مناسب محروم شود.

همچنین در مراحل بعدی زندگی، انسان مسئول و موفقی در جامعه نخواهد بود. بنابراین بایستی با ایجاد محدودیت و سپردن تعهد در موارد مهم، او را از بی قیدی دور کرد. همچنین بایستی وظایف خاصی را بر عهده او گذاشت و از انجام کارها توسط فرزند، اطمینان حاصل کرد.

۷- نگرانی و استرس هایتان را به او منتقل نکنید

در مراحل تربیت کودک، بیان احساس غم و نگرانی برای کودک مضر است. انعکاس احساسات منفی، کودکان را به افراد منزوی، عصبی و کم توان تبدیل میکند.

همچنین بیان نگرانی از مسائل آینده، موجب میشود از آینده بترسد و هراسان شود. توان و ظرفیت درونی کودک همانند والدین و انسان بالغ نیست. کودکی که نسبت به آینده نگرش منفی داشته باشد، نمیتواند در مسیر موفقیت همه جانبه گام بردارد.

۸- توجه یکسان به فرزندان

فرزندانتان را به یک اندازه دوست داشته باشید و یا اگر محبت قلبی شما به یکی بیشتر از دیگریست تلاش کنید در ابراز و همراهی، محسوس نباشد. در عین حال که با کودکان خود به یک اندازه عشق میورزید، با هر یک از آنها رفتاری منحصر به خودشان داشته باشید چرا که آنها افرادی متفاوت هستند. همچنین جنسیت کودک در مواردی ما را الزام به تقدم و تاخر میکند. بطور مثال هنگام اهدای کادو یا عیدی به فرزندان، دختران مقدم هستند.

۹- تربیت کودک معادل با تنبیه نیست

اعمال محدودیت‌ ها و قوانین در حقیقت به معنای آموزش کودک درباره‌ نحوه‌ رفتار در دنیا و کمک به او است تا انسانی شایسته و باملاحظه باشد و به خودکنترلی دست پیدا کند.

۱۰- همیشه راست بگویید

دروغ افزون بر اینکه منکر اخلاقی محسوب میشود در ساختار شخصیتی انسان نیز تاثیر منفی دارد. پرهیز از صداقت شاکله تعاملات خوب میان انسان ها را از بین میبرد. همچنین بدون راستگویی، امانت و اعتماد میان انسانها از بین میرود. کودکان میزان راستگویی و یا دروغ را از والدین و محیط اجتماع می آموزند و اگر شما الگوی خوبی برایشان باشید فرزندتان هم همین کار را میکند.

چنانچه از این مقاله خوشتون اومده و دوست دارید لحظات ویژه ای رو با کودک خود تجربه کنید حتما پیشنهاد میکنیم از طریق لینک زیر، محصول ویژه کودکان رو دریافت کنید:

انیمیشن اختصاصی کودک

برای مشاهده و مطالعه سایر مقالات جذاب پویاشو، به مجله کودکان در منوی اصلی سایت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا